Godt lederskap er en av Widerøes suksessfaktorer. Hva kan vi lære?

By HELLI - Admin 9 år ago
Home  /  Blogg  /  Godt lederskap er en av Widerøes suksessfaktorer. Hva kan vi lære?

Widerøe er stadig et av verdens mest punktlige flyselskap! Vi spør Stein Terje Dahl, driftsdirektør i Widerøe hva som ligger bak suksessen, som uten å nøle svarer: Ledelse og samhandling gjennom felles analyser, felles mål, felles planer, felles kommunikasjon, felles oppfølging og godt håndtverk i alle ledd!

Driftsdirektør Stein Terje Dahl mottar prisen på vegne av Widerøe

Og hva kan HELLI – Visuell kommunikasjon lære av Widerøes suksess som stadig er et av verdens beste selskap på punktlighet?
Stein Terje er min treningskamerat og mentor gjennom mange år. Han er ansvarlig for driften av Widerøe. Som driftsdirektør er Stein Terje Dahl en vesentlig bidragsyter til denne suksesshistorien og hans arbeid har gitt resultater som blir lagt merke til langt utover våre egne landegrenser. For en tid tilbake var han i Toronto for høytidelig å motta utmerkelser for dette arbeid som i bunn faktisk handler om godt lederskap.
I mer enn et tiår har undertegnede lest og fulgt med på flybransjens utfordringer og de er det som kjent mange av. Sikkert nok har et flyselskap andre utfordringer enn for eksempel drift og punktlighet av jernbanen. Flybransjen har sterk konkurranse. Jernbanen har det ikke.

Vi spør Stein Terje: Hva gjør dere i Widerøe som konkurrentene ikke gjør?
Først vil jeg si at jeg ikke vet hva konkurrentene gjør eller ikke gjør, kun hva de presterer mot kundene.. Vi har fokus på hva vi selv presterer og vi iverksetter stadig tiltak for å bedre kundeopplevelsene med Widerøe. Vi er en erfaren gjeng som drar lasset sammen med 1200 ansatte og en rekke leverandører. Vi har fokus på å være synkront proaktive istedetfor reaktive. Dette krever planer langt fremover i tid basert på bl.a. resultatanalyser,interessentanalyser,risikoanalyser og andre gode verktøy.

Hva kan HELLI – Visuell kommunikasjon lære av dette?
Jeg husker godt mottoet vi hadde den gangen jeg var fallskjermjeger:”Grundighet gir trygghet”. Vi har gått grundig inn i prosessene som ligger forut for hver av våre 340 daglige avganger og forbedret disse. Alle vet nå HVEM som skal gjøre HVA, NÅR og HVORFOR. Fra før vet de HVORDAN de skal gjøre jobben , men vi har parallelt satset mye på opplæring.

Hva skjer med et godt lederskap? Jeg retter spørsmålet til Stein Terje Dahl og spør hvilke kriterier som ligger til grunn her. Den aller viktigste jobben her skjer ifm utvelgelse. Treffer man riktig her er mye gjort. Jeg ser etter personer som vil noe, som er villig til å lære og som tåler en støyt. Drakraften som ligger i felles, forankrede mål er stor. Veien til målet legger jeg meg ikke så mye borti – jeg stoler på at mine ansatte finner den mest optimale løsningen og gjør de ikke det første gangen justerer vi og treffer blink neste gang!

Category:
  Blogg
this post was shared 0 times
 000